19 ΜΑΡΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Ως συνάντηση εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, στηρίζουμε ολόψυχα την διακλαδική απεργία της 19 Μάρτη που οργανώνουν με πείσμα και υπομονή εδώ και μήνες, συνάδελφοι και συναδέλφισσες από μια σειρά εργατικών σωματείων του ιδιωτικού τομέα.

Η οριζόντια συνάντηση εργατικών σωματείων, ο συντονισμός τους και η από κοινού οργάνωση και κήρυξη μιας διακλαδικής απεργίας από τα κάτω αποτελεί μία έμπρακτη και ελπιδοφόρα απάντηση στις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας του «τίποτα δε γίνεται», «όποιος απεργεί, απολύεται» και «τα πράγματα δεν αλλάζουν». Η απεργία αυτή αποδεικνύει ότι τα πράγματα και τον κόσμο ολόκληρο τον αλλάζουμε, σε 1ο πληθυντικό πρόσωπο, μέσα από τη οργάνωση και τη συναδελφικότητα στους χώρους δουλειάς, την συμμετοχή και την συλλογική αντίσταση μέσα από εργατικά σωματεία και εργατικές συλλογικότητες μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ως εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου, δηλώνουμε ότι αυτές τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αυτές τις απεργίες έχουμε ανάγκη στον κλάδο μας, αυτές θέλουμε να οργανώσουμε. Από τα κάτω, μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, μέσα από τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, δημιουργώντας παράλληλα καινούργια στους χώρους δουλειάς που δεν υπάρχουν. Το παράδειγμα των σωματείων των εργαζομένων στα καταστήματα Πλαίσιο και Public που συνδιοργανώνουν την απεργία αυτή αποτελεί τρανό παράδειγμα της ανάγκης αυτής στον κλάδο μας, αλλά και ευρύτερα.

Και όλα αυτά τα χρειαζόμαστε εδώ και τώρα. Για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να βάλουμε τέλος στις συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων και το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας. Να να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις και να σπάσουμε έμπρακτα τον φόβο και τη μοιρολατρεία στους χώρους δουλειάς. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κλέψει και όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Posted on 10 Μαρτίου, 2020, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε