Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή! Κυριακή 1/4, 10.00 π.μ. Εργατική συγκέντρωση (Ερμού)

Το λέμε και το ξαναλέμε: δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή! Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου εδώ και 4 χρόνια δίνουμε τις μάχες μας και συνεχίζουμε να απαντάμε με τον ίδιο ανυποχώρητο τρόπο απέναντι στις μεθοδεύσεις κυβερνήσεων και εργοδοσίας που επιχειρούν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, συνεχίζουμε να το λέμε: ούτε 7 ,ούτε 8, ούτε 32, ούτε 52! Αυτό το μήνυμα, αυτός ο παλμός κυριαρχεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και προσανατολίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας μέσα στους χώρους δουλειάς, αυτή είναι η συλλογική μας απάντηση απέναντι σε ΣΕΒ, ΣΕΤΕ,ΕΣΕΕ, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Δυστυχώς, μέσα σ’όλα αυτά χρόνια, η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) έχει σταθεί πολύ πίσω από τις απατήσεις των καιρών. Άνευρες διαμαρτυρίες μακριά από τις αγωνίες των συναδέλφων-ισσων, πλήρης απροθυμία να προετοιμάσει οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση, στημένοι διάλογοι με κυβερνητικά στελέχη με κάθε αφορμή και, σε μερικές περιπτώσεις, η μη κήρυξη απεργίας σε εργάσιμη Κυριακή, κάνουν ξεκάθαρο ότι βρίσκονται μακριά (ή και απέναντι) από τις πραγματικές ανάγκες των εμποροϋπαλλήλων που βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει 6μερη εργασία, κομμένα ρεπό, μισθοί-ψίχουλα, εντατικοποίηση/ευελιξία/ανακύκλωση. Έτσι και τώρα, 2 μόλις μέρες πριν την «εργάσιμη» Κυριακή της 1ης Απρίλη, η διοίκηση της ΟΥΙΕ συνεχίζει να κρατεί σιγήν ιχθύος επιλέγοντας να μην πάρει καμία πρωτοβουλία για την οργάνωση και κήρυξη απεργίας. Δεν εκπλησσόμαστε, δεν είναι η 1η φορά που βάζουν τρικλοποδιά στον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Σήμερα, όπως και πάντα, ως εργατική συλλογικότητα συναδέλφων-ισσων από τον κλάδο του εμπορίου, καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να δώσουν την μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας αλλά και όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κεκτημένα. Επαναλαμβάνουμε απόσπασμα της ανακοίνωσής μας που μοιράζουμε εδώ και μέρες μέσα σε χώρους δουλειάς οργανώνοντας τις κινητοποιήσεις της 1/4:

«Η μόνη εγγύηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας είναι η συλλογική μας οργάνωση και ετοιμότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, είναι η μαζική και οργανωμένη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι τα ψίχουλα των αφεντικών. Γιατί συλλογική σύμβαση σημαίνει πάνω από όλα ενωμένος αγώνας και συλλογική διεκδίκηση! Σημαίνει οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς, σημαίνει συναδελφικότητα και υπεράσπιση του συναδέλφου και της συναδέλφισσάς μας, σημαίνει δημιουργία ορατών και αόρατων επιτροπών αγώνα σε κάθε αλυσίδα/πολυκατάστημα/μαγαζί, σημαίνει συσπείρωση στα σωματεία του κλάδου μας σε αγωνιστική/απεργιακή κατεύθυνση, σημαίνει έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην απεργία.

Και απεργώ σημαίνει προετοιμάζω την απεργία, μιλάω μέσα στο χώρο δουλειάς με τους συναδέλφους, στηρίζω άλλους συναδέλφους σε άλλα καταστήματα, προπαγανδίζω την απεργία, ενώνομαι με άλλους συναδέλφους και περιφρουρούμε την απεργία ΜΑΣ! Σημαίνει παίρνω τον αγώνα, την απεργία, την συνδικαλιστική-εργατική δράση στα χέρια μου. Τέτοιους αγώνες θέλουμε, τέτοιες απεργίες οργανώνουμε, αυτόν τον συνδικαλισμό έχουμε ανάγκη.»

Την Κυριακή 1 Απρίλη θα’ μαστε στον δρόμο, με ή χωρίς απεργία. Θα’ μαστε στο πλάι των συναδέλφων μας από τον χώρο του βιβλίου που έχουν εγκαίρως οργανώσει και κηρύξει απεργία. Θα’ μαστε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς δίνοντας τον πραγματικό εργατικό αγώνα πλάι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας. Μαζί θα δώσουμε τις απαντήσεις μας, από κοινού θα οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10.00 π.μ, ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

 

Posted on 29 Μαρτίου, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε