«Εβδομάδα των Παθών; Μόνο στα Factory Outlet!»

«Η διεύθυνση των Factory Outlet πρωτοτυπεί! Ακολουθώντας πιστά τα χριστιανικά ήθη και έθιμα, αποφάσισε να δώσει ένα μάθημα αγάπης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των 2 εμπορικών καταστημάτων…αφαιρώντας τους το δικαίωμα του ρεπό τις 2 εβδομάδες από 1η ως 15 Απρίλη λόγω «εορταστικού ωραρίου»! Τα στελέχη, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι του εμπορικού ομίλου Follie Follie (στην οποία ανήκουν τα Factory Outlet) αποφάσισαν να δώσουν μια γεύση στους συναδέλφους από τα «Θεία πάθη» μιας και είναι Μεγάλη Εβδομάδα. Μια εβδομάδα που’ναι ατελείωτη και διαρκεί…σχεδόν ένα μήνα αφού η εργάσιμη Κυριακή της 1ης Απρίλη μετατρέπει το 20μερο από τις 26/3 ως 15/4 σε έναν 20μερο «γολγοθά»  εντατικοποίησης και συνεχούς δουλειάς. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του καταστήματος έχουν προχωρήσει σε μια σειρά τερτίπια και μεθοδεύσεις ώστε να αποφύγουν τους ελέγχους των «φαρισαίων» του ΣΕΠΕ δηλώνοντας ψεύτικα προγράμματα για εκατοντάδες συναδέλφους. Επιπλέον, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δεν γνωρίζουν ακόμα το αν και το πότε θα δοθούν τα κομμένα ρεπό της Μεγάλης Εβδομάδας. Η διεύθυνση δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της παραπέμποντας το θέμα στην…»Δευτέρα Παρουσία»! Τέλος, φήμες λένε ότι η διεύθυνση σκέφτεται την παράταση του ωραρίου τις επόμενες μέρες ώστε να προλάβει να «σταυρώσει» το σύνολο των εκατοντάδων συναδέλφων-ισσων του εμπορικού καταστήματος».
 
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να’ναι αστεία αν δεν ήταν αληθινά και εξοργιστικά. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε «αμνοί» ούτε και περιμένουμε Μεσσίες, καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των Factory Outlet σε Πειραιώς και Αεροδρόμιο να στήσουν φραγμό στην αποθράσυνση της εργοδοσίας. Οργανωμένα και μαχητικά να διεκδικήσουν τα ρεπό τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Στα Factory και σε κάθε χώρο δουλειάς που οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν την εργοδοτική ασυδοσία.
Ο όμιλος Follie-Follie έχει αποθρασυνθεί και πρέπει εδώ και τώρα να σπάσουμε τον τσαμπουκά του! Είναι ο ίδιος όμιλος που, μέσω των εμπορικών του καταστημάτων Factory Outlet, επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες γαλέρας στο εμπόριο. Είναι συνυπεύθυνος για την εφαρμογή των 32 εργάσιμων Κυριακών στο Factory του αεροδρομίου, είναι μπροστάρης στην κατάργηση της κατ’ έθιμον κλαδικής αργίας της 2 Γενάρη στο εμπόριο! Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις μας στα Factory Outlet για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας γεμίζουν κουράγιο τους εργαζόμενους και δείχνουν ότι η οργάνωση των συναδέλφων μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι και οι εργάζομενες στο εμπόριο πέρα από μνήμη, έχουμε δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Έχουμε ο ένας την άλλην, έχουμε το ισχυρότερο όπλο, αυτό της συναδελφικής αλληλεγγύης. Συνάδελφοι/ισσες, να σπάσουμε το φόβο και να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν μέσα στους χώρους δουλειάς. Μέσα από ορατές ή αόρατες επιτροπές στους χώρους δουλειάς, μέσα από την συσπείρωση στα επιχειρησιακά/κλαδικά σωματεία του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
εργαζόμενοι/εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου
orthostasia.wordpress.com / orthostasia@yahoo.gr
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981115483
FB: ορθοστασία συλλογικότητα εμποροϋπαλλήλων
fact2w

Posted on 2 Απριλίου, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: