Ενημερωτική εξόρμηση στο Factory Outlet στη Πειραιώς

Το πρωί της Παρασκευής 29/12 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εξόρμηση στο Factory Outlet της Πειραιώς από συναδέλφους και συναδέλφισσες.

Στις πλούσιες συζητήσεις που είχαμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται στο Factory Outlet ενημερωθήκαμε για τα παρακάτω:

-Φέτος, όπως και πέρσι, η διεύθυνση του εκπτωτικού κρατά «χαμηλούς τόνους» εν όψει της 2/1 και δεν το διαφημίζει ανοιχτά με σκοπό να αιφνιδιάσει τους συναδέλφους αλλά και να αποφύγει κάθε αντίδραση στα σχέδιά της.

-Ο μήνας Δεκέμβρης στα Factory ήταν μια τεράστια κόλαση για τους συναδέλφους λόγω της συνεχούς εντατικοποίησης και του ξεχειλωμένου εορταστικού ωραρίου με 3 εργάσιμες Κυριακές, αμέσα μετά και την άθλιότητα της Black Friday (όπου και εκεί διήρκησε…3 μέρες!).

-Σε πολλές εταιρείες, οι εργοδότες οφείλουν ακόμα το ρεπό της περσινής  2 Γενάρη! Σε πολλές από αυτές τις εταιρείες, η εργοδοσία δεν δίνει το ρεπό της εργάσιμης  Κυριακής αλλά, αντίθετα, το «σπάει» σε εργάσιμες ώρες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Δηλαδή, 8ωρη ή 11ωρη δουλειά την κυριακή και 5-6ωρη τις επόμενες μέρες που υπάρχει μικρότερη αγοραστική κίνηση. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του ωραρίου-λάστιχο, τότε τί είναι;

-Φέτος, στις 2/1, πολλοί εργοδότες έχουν ενημερώσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι θα εργαστούν για 11 ώρες, από τις 10 ως τις 9 το βράδυ!

Από την πλευρά μας τους καλέσαμε να μιλήσουν ανοιχτά, να οργανωθούν και να συντονίσουν τις κινήσεις τους ώστε να βάλουν, μαζικά και δυναμικά, φραγμό στην εργοδοτική ασυδοσία του Factory Outlet. Τους μεταφέραμε την εμπειρία μας από άλλους εργασιακούς χώρους, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις των συναδέλφων. Τους καλέσαμε να καταγγείλουν άμεσα κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία  και να οργανώσουμε από κοινού τις αντιστάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Τέλος, τους καλέσαμε να στηρίξουν την εργατική συγκέντρωση της 2/1 στις 10.00 π.μ. έξω από το Factory Outlet.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗ!

Posted on 29 Δεκεμβρίου, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: