Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαίσιο»

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο με αφορμή την απόλυση της συναδέλφισσας Σοφίας Πατά με το γελοίο πρόσχημα ότι «δεν χαμογελάει αρκετά». Πρόκειται για άλλη μια «πρωτοπορία» της εταιρείας Πλαίσιο η οποία, με βάση και παλαιότερες ανακοινώσεις του Σωματείου, λειτουργεί απροκάλυπτα ως πλυντήριο εργαζομένων. Με συνεχή ανακύκλωση εργαζομένων, με εκατοντάδες συναδέλφους να απασχολούνται μέσω εργολαβικών-δουλεμπορικών εταιρειών, με ένα τεράστιο σύστημα αξιολόγησης και βαθέματος του ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων. Και μέσα σ’ αυτή την συνθήκη εκμετάλλευσης και εντατικοποίησης της εργασίας, πολλές φορές τα χαμόγελα περισσεύουν…

Η συναδέλφισσα παρά τις συνεχείς πιέσεις και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας ώστε να απολυθεί, συνεχίζει να υπερασπίζεται την δουλειά και τον μισθό της. Και όταν οι αγώνες των εργαζομένων δίνονται συλλογικά και μαχητικά προσφέρουν πολλά χαμόγελα…

Το πρωί της Πέμπτης 11/2 στις 9.30 στην Επιθεώρηση Εργασίας της Λάρισας θα διεξαχθεί η εργατική διαφορά για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρία «Πλαίσιο»

Κάλεσμα Συμπαράστασης

Η εταιρεία Πλαίσιο Computers για άλλη μια φορά δείχνει το πόσο πολύ τα κέρδη και οι στρατηγικές managment έχουν εξαφανίσει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Η συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας Σοφία Πάτα, εργαζόμενη στο κατάστημα της Λάρισας, απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους.

Ο επιθεωρητής καταστημάτων πλέον, γνωστός για παρόμοιας τακτικής αποστολές, κύριος Π.Π., ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι δεν χρειάζεται πλέον στην εταιρεία. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός που σαν δικαιολογία παρουσιάστηκε το ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ. Όλοι ξέρουν το περίφημο χαμόγελο των πωλητών του Πλαισίου αλλά δεν ξέρουν πόσο αυτό μετριέται, αξιολογείται και πόσο επηρεάζει την ζωή τους. Απ’ την άλλη πλέον, όλοι ξέρουν πως στο Πλαίσιο το διευθυντικό δικαίωμα έχει γίνει λάστιχο…

8 χρόνια στην εταιρεία, στους καλύτερους υπαλλήλους και μάλιστα αποδεδειγμένα διακεκριμένη με τα κριτήρια που έχει θέσει η εταιρεία (2 φορές στην Dream Team μέσα στο 2015). Μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την ανεργία που της επιφύλασσε η διοικητική ιδεοληψία. Να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της γιατί η εταιρεία Πλαίσιο είναι ευαίσθητη επιλεκτικά. Διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μια καριέρα στο Πλαίσιο για τους νέους αλλά όταν αυτοί στηρίξουν τα όνειρα τους σ’ αυτήν και τα δώσουν όλα, αυτή θα τους ανταμείψει ρίχνοντας τους στο τεράστιο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα μας, άλλωστε το Πλαίσιο είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα που ζητά υπαλλήλους σταθερά , κάθε μηνά ,τα τελευταία 10 χρόνια.
Η άρνηση της συναδέλφου να δεχτεί μια άδικη απόλυση και κατόπιν η καταγγελία της στην επιθεώρηση εργασίας θορύβησε την εταιρεία, αλλά όπως πάντα κατόπιν εορτής και έβαλε όλα τα “κλιμάκια” , “ψυχολόγους”, “καλούς συναδέλφους”, “κακούς επιθεωρητές” , δικαστικούς κλητήρες, τοπικούς παράγοντες κτλ για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση της συναδέλφου, η οποία ωστόσο είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους πίσω την θέση της.
Το Σωματείο μας ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Θα στηρίξει με όποιον τρόπο την προσπάθεια της και θα κινητοποιήσει κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της τοπικής κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό της. Άλλωστε η κοινωνία της Λάρισας σαφέστατα πιο κλειστή και δεμένη από αυτήν της Αθήνας έχει αποδείξει πως η απάνθρωπη συμπεριφορά και η αλαζονεία δεν περνάνε έτσι.

Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Σοφίας Πάτα.

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 9, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: