ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στις 2/4/2015 η αριστερή δημοτική αρχή Ζωγράφου αποφασίζει με τακτική συνεδρίαση την οριστική μεταστέγαση του δημοτικού ωδείου στην κατάληψη βίλα Ζωγράφου. Με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του χώρου, η αριστερή δημοτική αρχή ταυτίζεται με το έργο της αριστερής κυβέρνησης: αφαιρούν από την κρίση που βιώνουμε τα δομικά-ταξικά της στοιχεία παρουσιάζοντάς την ως δήθεν ανθρωπιστική. Παράλληλα, χτυπούν οποιοδήποτε αυτοοργανωμένο χώρο μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εξουσία τους και προωθεί λόγω και πράξη αυτό που οι ίδιοι μάταια αποκρύπτουν: τον ταξικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.
Η κατάληψη της βίλας Ζωγράφου αποτελεί ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στην προσπάθεια τους να εναντιωθούν στην δημοτική αρχή για ιδιωτικοποίηση του χώρου και μετατροπή του σε πάρκινγκ. Στα όσα χρόνια υπάρχει η βίλα Ζωγράφου αποτελεί έναν χώρο αντίστασης και προώθησης των ελευθεριακών ιδεών ενώ συμβάλει ενεργά στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες.
Εμείς, οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου (Ορθοστασία) συνυπάρχουμε με την Βίλα Ζωγράφου και άλλα ταξικά και κοινωνικά εγχειρήματα στον αγώνα για την επαναπρόσληψη της Ελένης Σ. από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Έχουμε φιλοξενηθεί στον χώρο της κατάληψης και έχουμε συνδιοργανώσει εκδήλωση για τις απαντήσεις των εργαζομένων απέναντι στην τρομοκρατία των αφεντικών. Κάθε προσπάθεια κράτους και αφεντικών να χτυπηθούν οι ταξικοί αγώνες θα μας βρίσκουν ενάντιους και ως εκ τούτου δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου

Αλληλεγγύη στην Βίλα Ζωγράφου και σε κάθε ταξικό-κοινωνικό εγχείρημα.

Advertisements

Posted on Ιουνίου 24, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: