ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ PRAKTIKER!

Η εργοδοσία της επιχείρησης PRAKTIKER επιχειρεί για άλλη μια φορά να επιβάλλει μειώσεις μισθών στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, η εργοδοσία σπεύδει «να ζητήσει και νέα μείωση σε ποσοστό 15-20% από τους παλιούς κυρίως εργαζόμενους της, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μικτά και άνω». Η επιβολή νέων μειώσεων έρχεται ως συνέχεια των αντίστοιχων μειώσεων 7% που έγιναν τον περασμένο Γενάρη και αφορούσαν το σύνολο του προσωπικού, ενώ μάλιστα τους τελευταίους 3 μήνες η εργοδοσία έχει μοιράσει κανονικά το bonus που διακιούνταν οι συνάδελφοι. Τώρα, τολμά να ζητά την «συναίνεση» των παλαιότερων συναδέλφων ώστε να επιβληθούν μειώσεις.

Το σωματείο καταγγέλει τη παράνομη και αλλοπρόσαλλη τακτική της εργοδοσίας και καλέι τον υπουργό εργασίας να παρέμβει.

Δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του Σωματείου και των αγωνιζόμενων συναδέλφων που υπερασπίζονται τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας τους. Η συλλογική αξιοπρέπεια των εργαζομένων υπερασπίζεται και κατακτιέται από την οργάνωση και τον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων.

εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου

http://www.oiye.gr/Portals/0/%CE%A3%CE%A9%CE%9C%20%20%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A1%20%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF%20%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%2029%201%202015.pdf

Posted on 2 Φεβρουαρίου, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: