κάλεσμα

Κράτος και εργοδότες, εδώ και 3 μήνες προσπαθούν να επιβάλλουν το μέτρο των 52 εργάσιμων Κυριακών στο χώρο του εμπορίου. Μέτρο που ενώ εφαρμόζεται «πιλοτικά», είναι δεδομένο ότι φιλοδοξούν να γενικευτεί πέρα από το κέντρο της Αθήνας, πέρα από τον κλάδο του εμπορίου. Ουσιαστικά, επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων και του ελεύθερου χρόνου μας.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7,
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Συνάδελφε-ισσα, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πετσοκόβει τον ήδη περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που μπορούμε ν’ αφιερώσουμε στους γύρω μας και την ξεκούρασή μας. Όσες Κυριακές και να μας πληρώσουν, ο ελεύθερος χρόνος για να ζήσουμε δεν έχει αντάλλαγμα ούτε εξαγοράζεται. Να μην τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!

Συνάδελφε-ισσα, ήδη πολλοί εργοδότες δεν αποδίδουν καν τα επιβαλλόμενα σ’ όσους εργάζονται την Κυριακή (προσαύξηση 75% και 1 επιπλέον ρεπό). Άλλοι, πάλι, για να εξασφαλίσουν φτηνότερο μεροκάματο αλλά και να αποσυμπιέσουν την δυσαρέσκεια των συναδέλφων, επιβάλλουν περαιτέρω την ελαστική εργασία: αλυσίδες καταστημάτων καλούν… «εθελοντές» από άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζοντας την κυριακάτικη εργασία ως…προνόμιο! Άλλοι προσλαμβάνουν 4ωρους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους αποκλειστικά για την Κυριακή δίνοντάς τους ψίχουλα.

Συνάδελφε-ισσα, εδώ και 3 μήνες, οργανώνουμε ενημερωτικές παρεμβάσεις, απεργιακές περιφρουρήσεις και αποκλεισμούς καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην επίθεση που δεχόμαστε. Έχουμε κερδίσει την μεταξύ μας εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, το σπάσιμο του φόβου και της απομόνωσης.
Συνάδελφε-ισσα, ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε το πλήρες κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές, να συνεννοηθούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να μπλοκάρουμε έμπρακτα την εφαρμογή των εργοδοτικών σχεδίων πάνω στις πλάτες μας. Να προετοιμάσουμε τη δική μας μαζική και περιφρουρημένη απεργία που θα αποτελέσει το πιο ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

nbvjhfj

Advertisements

Posted on Σεπτεμβρίου 3, 2014, in Κείμενα. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο κάλεσμα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: